Bemutatótermünk működését - más irányú elfoglaltságaink következtében - felfüggesztettük.

Megkeresését egyéb elérhetőségeinken várjuk!

Info: +36-30/6701767 (H-P.: 8-18 óráig!)

Hírek - Erősítő, lejátszó és hangfal tesztek - Újdonságok

2016.07.24

Naim Mu-so Qb hangrendszer teszt

Naim Mu-so Qb Wireless Music System

Az elegáns vezeték nélküli hangrendszer kis helyigénye ellenére nagy egyéniséget takar, aminek a teljesítménye 300 Watt, és ez szerintünk bőven elég lesz a kiváló szórakozáshoz.

LARGE_NAIM-MUSO-QB-COMPACT-WIRELESS-AUDIO-SYSTEM-REVIEW.JPG

Felépítés

Ha láttad már az eredeti Mu-so-t, akkor könnyen megismered a Mu-so Qb-t is, mivel az eléggé jellegzetes design-elemei minden bizonnyal ismerősek lesznek, kivéve, hogy a hosszú, téglalap alakú felület helyett, a Naim Mu-so Qb - mint a neve is utal rá- egy kompakt kocka forma. Ez a feltűnő, mégis minimalista design, ugyanolyan világító akril alapra lett helyezve, mint az Eisa díjas előd Mu-so, ami ezáltal úgy néz ki, mintha az egész egység lebegne a térben, ami együtt jár egy nagyon expresszív látvánnyal. A Qb három oldalú rácsán egy nagyon jellegzetes, 3 dimenziós hullámzó motívumot láthatunk, ami egyébként könnyen eltávolítható. Csakúgy, mint a Mu-so esetében, ezeket a rácsokat a gyári drámai feketéről le lehet cserélni,. Több játékos színt is választhatunk: kéket, pirosat vagy narancssárgát. A kocka hátsó része egy teljes felületet kitöltő, hatásos alumínium hűtőbordát képez, ez hivatott a „felmelegedő” dolgokat lehűteni.

NAIM-MU-SO-QB.jpg

 

Az új dizájnnal az eredeti Mu-so-hoz viszonyítva, a Qb-val jelentős mennyiségű helyet takaríthatunk meg. Rugalmasabb, kocka formájú kialakítása egyben azt is jelenti, hogy jobban illeszkedik a lakás, vagy a konyhai bútoroknál való helytakarékos elhelyezéséhez. A kifogástalan minőségben készülő Naim Mu-so Qb nehezebb, mint amilyennek első pillanatra kinéz, és a tetején ugyanazt a gyönyörű érintőképernyő tárcsát találjuk, mint amit nagyon megszerettük az eredeti Mu-so-n is. A hangerő beállítása, az alumínium tárcsa segítségével történik, és a megduplázott funkciójú központi vezérlőszerv lehetővé teszi, hogy az érintésre megvilágított ikonokkal kiválaszthassuk a megfelelő bemenetet, és kezelhetjük a lejátszást. A Mu-so QB egy elegáns és kifinomult navigációs rendszert kínál számunkra, amely csodálatosan működik és használata megannyi örömfaktort hordoz magában.

Jellemzők

Ahhoz, hogy a hang, ilyen kis hangrendszeren is megfelelő legyen, a Naim gondosan egy öttagú hangszóró rendszert helyezett el, amely egy erős, rezonancia csökkentő burkolatra került felszerelésre. A formás előlapra ültetett magas és közép-hangszórók kifelé irányítottak, hogy szélesebb hangteret tudjanak képezni. A basszustartományú hangok megszólalását, két passzív membránnal támogatott ovál hangszóró biztosítja, ezek a szintén ovál kialakítású sík membránok a vezetéknélküli rendszer jobb és bal oldalára kerültek.



 

 

 

 

 

 

A Mu-so Qb leszedett porvédővel egy nézőszögből, leginkább egy fekete morgó pumi arcra hasonlít.

Elektronikai szempontból a Qb, pontosan ugyanazt a 32-bites DSP-t kapta, mint a Mu-so és ugyanazt a végerősítőt, ezért ismét egy óriási 300W hangteljesítményt kapunk. A széleskörű streaming funkcióknak köszönhetően, az Apple AirPlay, az aptX Bluetooth, a Spotify, és az internet rádió mind jelen vannak, mint az UPnP kiszolgálás az otthoni hálózaton tárolt zenék lejátszására A hátoldalán is van egy sor olyan fizikai kapcsolatot támogató bemenet, beleértve a 3,5 mm-es aux, az optikai bemenetet, valamint egy USB portot a külső meghajtók és az Apple eszközök számára.

 

Naim Mu-so QB life stile 2.jpg

 

A nagy felbontású zenék rajongói számára szerencse, hogy nem csak az MP3-akat támogatja, hanem mindent, egészen a 24-bit / 192 kHz-es Hi-Res felbontású: WAV, FLAC és AIFF fájlokig bezárólag. Tehát, megkapjuk a legjobb mintavételezést - bármilyen Hi-Res esetében és streameltünk akár a Wi-Fi-ről is, miközben a jelfeldolgozó processzor a CD minőség-nél is jobb minőségüre felskálázott hangot ad.

A Naim Qb-nak egyszerű a párosítása Bluetooth-on keresztül, de akkor lehet a legtöbbet kihozni belőle, (még több funkcionalitást nyit ki) amikor felcsatlakozunk vele az otthoni hálózatra Wi-Fi-n vagy Ethernet-en keresztül. A Naim-ban az ébresztő funkció is részt vállal a széleskörű használhatóságban és ennek segítségével az előre beállított időpontban reggelente akár a kiválasztott internetes rádió adásának hangjára ébredhetünk.

 

Hang

 

Ha a legtökéletesebb hangra vágyunk, akkor levesszük a három oldalú "védő hálót".

Az egyik első dolog, ami feltűnt nekünk a Qb-vel kapcsolatban, hogy milyen attraktív, erős hangon tud megszólalni. Ezt ebben a kompakt méretben nehéz elképzelni. A meglehetősen merész viselkedés, a tesztelés kezdetén, mindjárt egy izmos hangszerekkel teletűzdelt bemutatóra ösztönzött.

A nagy összfelületű basszus membránok hangja kis túlzással olyan, mint az életben: a basszus mély és súlyos. Ez a feszes és ellenőrzött hang a legtöbb esetben semleges megszólalást garantál, azt halljuk a fülünkkel, hogy ez a hangzás segíti az alacsonyabb minőségű felvételek valósághűbb megszólalását is. Van egy csipetnyivel nagyobb vastagsága a basszustartománynak, de ez nekünk tetszik. Míg a basszustól nem lehet ellopni a show-t, a közép és a magas hangok is élénken, tisztán és koncentráltan szólnak, a High-end felbontású hangok esetében még nyitottabb és tágasabb, eléggé levegős hangzást kapunk- nincs nyoma ércességnek, és fedettségnek sem.

NAIM_Mu-so_Qb-1200-80.jpg

Meg kell jegyeznünk, hogy bár a finomabb részleteknél néha rejtve maradhat néhány információ, például a rézfúvósok bemutatásánál a dinamika nem mindig egyformán kifejező. Ezeket leszámítva nagyon élvezhető hangok jöttek felénk a kis kockából. A könnyű zenei számok igazán lelkesen szólnak a Naim Mu-so Qb-ből. A merész, erős hang jól megragadja a figyelmet, az energikusság és pontosság, valamint a ritmusosság szintén az erények között szerepel. A Qb hangját megismerve, akár még a nagy integritású komolyzenei művek is szépen, nagyon részletesen és drámaian tudnak szólni. Egyértelmű, hogy a hatásosság és a nagy dinamikatartomány az előzetes elvárásoknál sokkal nagyobb, ami meglepő. Leginkább könnyűzenével teszteltük a kockát, de Beethoven 5. szimfóniája csodálatosan szólt rajta keresztül.

 

Ajánlás

A Naim Qb, az eredeti Naim Mu-so hangját újra felelevenítette számunkra. Hi-Fi minőségben és valósághűen a teszt során nagyon jó minőségű hangot kaptunk ettől a formabontásban élenjáró, vezeték nélküli hangszóró rendszertől, ami a nagyon sikeres előd nyomában jár. Jó hír, hogy kevesebbe kerül, a hangja pedig meghazudtolja a kis termetét.

Sztereomagazin.hu

Naim Mu-so Qb Wireless Music System

Technikai jellemzők 

Teljesítmény:

4X50-1x100 Watt basszus (300 Watt)

Bemenetek:

 

Vezeték nélküli kapcsolat:

3,5 mm-es sztereó csatlakozó, optikai, Ethernet, USB

 

(Wifi), Internet rádió, Bluetooth, AirPlay

Audio formátumok:

WAV, FLAC és AIFF 24-bit/192 kHZ, Apple Lossless 24-bit/96 kHZ , MP3, AAC 48kHz, 320kbit(16bit), OGG és WMA 48kHz(16bit) felbontásig.
Meghajtók:

1 x Woofer: 145 x 76mm

2 x közép: 64mm kónusz

2 x Tweeter: 25mm dóm

2 x Passzív rezonátor: 148 x 86mm

További jellemzők:

 

Méretek:

 

 

 

Tömeg:
Sztereó Hangrendszer: háromutas kialakítás

 

Magasság:Szélesség:Mélység: 210mm x 218mm x 212mm

 

 

5,6 kg

 

 

Tesztértékelés: (max.100 adható)

 

Hangzás:

Hangzás:  91

Zenei részletek bemutatása:

90

Dinamika:

92

Végeredmény (átlag):

91

 

Gyakorlati értékelés:

Kidolgozás:  90

Kinézet:

90

Kezelhetőség:

94

Végeredmény (átlag):

91

 

Teszt összesítő:

Hangzás:

91

Gyakorlati értékelés:

91

Végeredmény (átlag):

91

Ár/érték arány: 9,1
Értékelés: kiváló

 

Röviden és velősen 

plus-4-16.gif  Progresszív dizájn

plus-4-16.gif  Funkciók sokasága, kezelhetőség

plus-4-16.gif  Részletgazdag hang

minus-4-16.gif  Az extra hangszórótakaró csere plisz költség

 

Vissza