Bemutatótermünk működését - más irányú elfoglaltságaink következtében - felfüggesztettük.

Megkeresését egyéb elérhetőségeinken várjuk!

Info: +36-30/6701767 (H-P.: 8-18 óráig!)

Hírek - Erősítő, lejátszó és hangfal tesztek - Újdonságok

2016.03.03

Naim Mu-so hangrendszer teszt

Naim Mu-so

A Naim-nek a Mu-so az első olyan készüléke, amit a Bentley luxusautók motorjainak szellemében terveztek. Egy High-End guru szerint, a Naim Mu-so-t egyediség, luxus, és óriási teljesítmény jellemzi, akárcsak a négykerekű autócsodát.

audiophileexperts-naim-mu-so-3.jpgnfb_2_6_02.jpg

Egy pillantás a Mu-so -ra és rögtön láthatjuk, hogy a tervező csapat célja egy tökéletes hangrendszer megalkotása volt. A dizájnerek olyan külsőt álmodtak meg, amiről azonnal kiderül a Mu-so hovatartozása. A Naim évek óta gyárt audio-rendszereket a Bentley-nek, így érthető a bevezetőben leírt utalás, hogy nem titkoltan a híres autógyártó motorjai ihlették a rendszert, aminek építéséhez új technológiát dolgoztak ki a mérnökök.

 

Felépítés

A Naim tervezői a lehető legkomolyabban vették a különleges megjelenést, ezért az eloxált és a szál-húzott felületű alumínium burkolat alá, még egy vastag MDF réteget rejtettek, aminek a belső rezgéscsillapító tulajdonságát ötvözték, az innováció adta rendhagyó külsővel. Mivel tulajdonképpen egy kompozit felépítésű házzal találjuk magunkat szemben, így joggal bízhatunk abban, hogy kiváló minőségű, természetes, és torzításmentes hangzást kapunk.

 

2017_bentley_mulsanne_9_1920x1080.jpg

 

Seattle-Naim-Mu-so-Dealer1.jpg 

A hátlapot uraló mart alumínium hűtőborda-tömb, hajaz a 2017-ben megjelenő Bentley Mulsanne hűtőmaszkjához. 

A teljes hátlapot uraló mart alumínium hűtőborda-tömb, pedig stílusosan maximalizálja a hőelvezetést. A csatlakozások a hátlapon már el sem fértek, így azok a lábak közé, alulra kerültek. De a Mu-so-nak, nem csak lábai vannak. Olyan talpazattal rendelkezik, amire szintén „ráámulhatunk”. A lábrész szerepét egy rendkívül vastag plexilap vette át, amibe 3D technikával egy Naim logó van gravírozva, amit bekapcsoláskor LED-ek világítanak meg, így hirdetve a nagyszerű készülék egyediségét. A Mu-so mérnökei két szabadalmaztatott ötlettel is feldobták a készüléket. Az újszerű és innovatív kezelőszervre ismét rácsodálkozhatunk, mert mindössze egyetlen egység szolgál a vezérlésre és a kivánt funkciók kijelölésére. A megvilágítást kapott érintőképernyős vezérlésű interfész kidolgozása – mint azt megtudtuk - hónapokig tartott.

 

naim-mu-so-saadin-7873.jpg

 

Naim_Mu-so-08.jpg

 

A lakkfekete, sülyesztett kijelző mindíg csak az aktuális ikonokat jeleníti meg.

A kerek, 10 cm átmérőjű kombinált érintőkijelző és a körülötte elhelyezkedő impozáns forgó vezérlőkarika a szemlélő számára tökéletes összhatást nyújt. A másik újítás az antenna rendszerben található, amely biztosítja a zökkenőmentes Wi-Fi kapcsolatot, és mindezt külső antenna nélkül. Ezek a látványos megoldások nagyon Hi-Tech, és kiemelten prémium külsőt biztosítanak a Mu-so számára. A többszínű és cserélhető hangszóró takarás plusz ráadást képez a kínálatban, sajnos ezeket külön kell megvásárolni, ha a hozzá kapott feketét le akarjuk cserélni. Tehát elöljáróban elmondhatjuk, hogy a nagynevű gyártó új projektje kiemelten ígéretesen néz ki. 


Teljesítmény centrikus felépítés

A Mu-so, az óriási teljesítmény realizálásához, hat darab 75 wattos digitális erősítőt tartalmaz, melyek külön – külön az egyedi tervezésű hangszórókhoz küldik a felerősített jeleket, összesen 450 watt-nyi elszeparált energiát leadva!

 

l_10126375_002.jpg

Minden oldalról látható, hogy ez egy nagyon gondosan megtervezett rendszer. Ahhoz, hogy üzemeltetés közben ne okozzon gondot a nagy mennyiségű levegő áramoltatása, - aminek mozgatását a komolyabb basszus rúgások közben is csekély turbulencia kísérje, - az alulra kerülő széles keresztmetszetű, és ívesen a készülékházba benyúló reflexnyílás nyújt hathatós segítséget. A basszushangszórók ovális kialakításúak a nagyobb felület és jobb helykihasználás érdekében. A kónusz középsugárzók az előlap szélére, míg a lágy dóm magasak beljebb kerültek, és a vízszintes tengelytől feljebb helyezték őket. Az összes meghajtó csavarmentes kialakítással került beépítésre. A nagy teljesítmény semmit sem jelent megfelelő szabályozás és feldolgozás nélkül, azonban a Naim erre is tudja a választ. A Mu-so egy 32-bites digitális jelfeldolgozó processzorral rendelkezik, ami másodpercenként akár több millió számításra is képes. A tökéletes hangminőség eléréséhez ez a processzor adja a rendszer lelkét, miközben háttérben futó szoftver finomítja a hallgatási környezet minden pontját, hogy a zenét tökéletes minőségében élvezhessük. A finomra hangolt rendszer atraktív hangját az „agy” dolgozza fel, továbbá ez a jelfeldolgozó processzor parancsol a 450 wattos teljesítménynek is. Ez az, amit tényleg meg kell hallgatni! 


Szolgáltatások

A fejlett, mégis egyszerűen használható rendszer a kapcsolatok széles tárházát biztosítja: Airplay, Bluetooth / aptX, Spotify, Tidal, UpnP, hozzáférést a tárolt zenékhez, valamint Internet Radio, Multiroom, USB, analóg és digitális bemeneteket. A Naim biztosítja a letölthető control App-eket az Apple iOS  és az Android alapú készülékekhez is.

naim_mu-so_3.jpg

A távirányító kicsi és kézbesimuló darab, néhány jól elhelyezett gombja a használat során könnyű kezelést biztosít.


Gyakorlat és hangminőség teszt

Több, mint 12 kg-os sasszé és kompakt kialakítás determinálja a kis vibrációs faktort, de ez csak egy eleme a jó hangminőség felé vezető rögös útnak. A külön vezérelt hangszórók, már csak a legkiválóbb készülékek sajátja.

index-21.jpg

 

A vezetékek bekötése alulról kicsit körülményes, viszont a csatlakozó kiosztás letisztult, ami végül esztétikus látványt eredményez. A tesztelés előtt telepíteni kell a Mu-so vezérlő applikációt, ami segíti az installálás folyamatát, és ráadásul ajándékba kapunk egy teljesértékű távvezérlő programot a mobilunkra. A távvezérlés Wi-Fi-n keresztül történik, mindez gyorsan és látványos formában. A Mu-so-n ébresztési funkció is van, és itt választható ki a kívánt bemenet vagy rádió adás csatornája is. Az ébresztő, a készülék használatakor is működik, ilyenkor a kívánt időpontban átkapcsol az előre beállított adásra. Valószínűleg ezt a készüléket sokan fogják vezeték nélküli használatra igénybe venni, ezért én is így használtam először. A telefonomon tárolt zeneszámokkal teszteltem a Naim-et. Az első dolog, ami feltünt: az összeforrott és tömör hangzás. Néha meglepő mélységű basszushangok jelentek meg a zenei alapban, ami nagyon lázba hozott. Teljesen leragadtam a jelenségnél, nagyon szeretem a felcsendülő hangokat. Különleges élményt adott a Mu-so, amikor csak MP3 –as fájlokkal teszteltem, mert ezek a kis felbontású zenék is nagyon kellemesen szóltak. A telefonból Stream-elt nagy felbontású FLAC HD számok hallgatásánál, egy időre lecövekeltem a készülék mellett. Norah Jones, „Turn Me On” hallgatásánál igazi High-End közeli érzésben volt részem. Az énekesnő fátyolos hangja teljes realitással szólt és a kísérő zongora remek hangot adott. Egyedül a térhatást éreztem kissé zártnak, de legalább így biztosan nem ürül ki a hallgatási tér közepe, hallgatás közben egy pillanatig sem éreztem holt teret magam körül. Nagy hangerő mellett is minimális torzítást éreztem, a Mu-sonak tetemes hangerő tartaléka van. Filmnézés közben igazi fenevadként viselkedett, a Hercules széles dinamika tartományú jeleneteinél elképesztő hatással érzékeltette az eseményeket. Sokat használtam a Mu-so –t TV nézés közben, és azt kellett megállapítanom, hogy informatív, tiszta hangjával a legkülönbözőbb témájú műsoroknál is jelentősen növelte az élvezetet. A vezérléshez letöltött applikációval teljesen személyre szabhatók a beállítások. Ezek olyan sok lehetőséget és variációt biztosítanak, hogy részletes bemutatásuk csak egy külön cikk keretében lenne lehetséges. 

Naim_Mu-so-04.JPG


Ajánlás

A Naim a Mu-so -val olyan készüléket alkotott, aminek a minőségével nehéz lesz a többi gyártónak versenyben maradni. A gyártó ezzel a készülékkel elsőként a piacon egy teljesen új kategóriát teremtett. A „High-End Wireless Music System” egy eltérő irány és komoly továbblépés a Soundbar kategóriától. A készülék all-in-one biztosítja a minőségi zenehallgatást és a TV nézést, rengeteg kényelmi szolgáltatással, és minden bizonnyal felkelti majd az igényes vásárlók figyelmét. A teszt során nem csak a kinézet és a hangminőség, hanem a készülék kezelhetősége is elégedettségre adott okot. Összességében nálunk nagyon jól bizonyított a Naim újszülöttje, amit az értékelő pontozásban is kifejezésre juttatunk. ( lambert )

128735-naim-mu-so-eisa1.png

 

 

 

 

 

Naim Mu-so Wireless Music System 

 Sztereomagazin.hu

 

Technikai jellemzők 

Teljesítmény:

6X75 Watt (450 Watt)

Bemenetek:

 

Vezeték nélküli kapcsolat:

3,5 mm-es sztereó csatlakozó, USB

 

(Wifi), Internet rádió, Bluetooth, AirPlay

Audio formátumok:

WAV, FLAC és AIFF 24-bit/192 kHZ, Apple Lossless 24-bit/96 kHZ , MP3, AAC 48kHz, 320kbit(16bit), OGG és WMA 48kHz(16bit) felbontásig.

További jellemzők:

 

Méretek:

 

 

 

Tömeg:
Sztereó Hangrendszer: háromutas kialakítás

 

Magasság: 12 cm, Szélesség: 62,8 cm,  Mélység: 26 cm

 

 

11,2 kg

 

 

Tesztértékelés: (max.100 adható)

 

Hangzás:

Hangzás:  91

Zenei részletek bemutatása:

90

Dinamika:

92

Végeredmény (átlag):

91

 

Gyakorlati értékelés:

Kidolgozás:  94

Kinézet:

94

Kezelhetőség:

94

Végeredmény (átlag):

94

 

Teszt összesítő:

Hangzás:

91

Gyakorlati értékelés:

94

Végeredmény (átlag):

93

Ár/érték arány: 9,3
Értékelés: kiváló

 

Röviden és velősen 

plus-4-16.gif  Gyönyörű, Progresszív dizájn

plus-4-16.gif  Funkciók sokasága, kezelhetőség 

plus-4-16.gif  Elképesztően részletgazdag hang

minus-4-16.gif  Az extra hangszórótakaró csere plisz költség

Vissza