Bemutatótermünk működését - más irányú elfoglaltságaink következtében - felfüggesztettük.

Megkeresését egyéb elérhetőségeinken várjuk!

Info: +36-30/6701767 (H-P.: 8-18 óráig!)

Hírek - Erősítő, lejátszó és hangfal tesztek - Újdonságok

2017.05.26

High End erősítők - Micromega M-One

Micromega erőművek

A Micromega M-One szériája ügyesen illusztrálja, hogy milyennek kéne egy modern, mindentudó sztereó erősítőnek lennie.

 

 

A miniatűr, ugyanakkor praktikus audiofil készülékeiről ismert Micromega úgy döntött, hogy készít egy, a hagyományos hifi elektronikákhoz közelítő, ugyanakkor sokoldalú eszközt, ami elsődleges funkcióján, hangsugárzóink hajtásán kívül zenei interfész szerepet is betölt. Az eredmény két erősítő lett, ezek név szerint M-100 és M-150 néven kerülnek forgalomba. A kistestvér csatornánként 150 W teljesítményre képes, míg a nagyobbik 300 wattot nyújt (4 ohmon). Bármilyen csalóka is az elegáns, szokatlanul lapos készülékház, nem D, hanem AB osztályú végerősítők dolgoznak a kimenet mögött.

Micromega M-One M-100 belső

A készülékek egyik fő extrája a M.A.R.S. szobaakusztika korrektor rendszer, mely telepítő mikrofon használatával képes mérsékelni a hallgatói pozícióban előforduló akusztikai hibákat. Utóbbi lehet nemkívánatos hangvisszaverődés, túlzott elnyelődés vagy éppen gerjedés is.

Micromega M-One App

Két lehetőségünk van a korrekció használatára: az M150 esetében alapkiszerelésben, az M100-hoz pedig opcionális extraként rendelhető az ún. Room EQ1 frekvenciaválasz javító. A frekvencia és pulzus válasz Room EQ2 mindkét eszközhöz külön megvásárolandó.

Micromega M-One M-100

Micromega M-One M-100 hátlap

Fejhallgató mániások számára érdekes lehet a HRTF azaz Head Related Transfer Function szolgáltatás, amelyet a füles kimeneten aktiválhatunk, így olyan hangélmény hozható létre, mintha hagyományos sztereó rendszert hallanánk. És ha már szóba került a hangminőség, említést érdemel a 32 bit/768 kHz mintavételezésű DAC is, mely a szokásos SPDIF és koaxiális bemeneteken kívül AES/EBU és számítógépes USB-n is képes digitális jelet fogadni. Az extrák részét képezi hálózati médialejátszás, mobileszköz-alapú vezérlés és aptX-kompatibilis Bluetooth is.

Micromega M-One színek

Az egyetlen alumíniumtömbből álló eszközök kijelzője az előlapról tovább halad felfelé, fordított L-alakban áll, így tetszés szerint beállíthatjuk, hogy előre, vagy felfelé jelenítse meg a hangerő- és egyéb információkat. A keskeny kialakítás persze bizonyos döntések elé állította a tervezőket, többek közt tápegység kialakítás ügyében. A jobb- és baloldal elkülönített áramforrásról üzemel, ami kettős monó topológiát tesz lehetővé.

Micromega M-One színek

 av-online.hu

Vissza