Bemutatótermünk működését - más irányú elfoglaltságaink következtében - felfüggesztettük.

Megkeresését egyéb elérhetőségeinken várjuk!

Info: +36-30/6701767 (H-P.: 8-18 óráig!)

Hírek - Erősítő, lejátszó és hangfal tesztek - Újdonságok

2016.04.26

Hangfalszett teszt: Dynaudio Emit 5.1 házimozi hangfal szett

DYNAUDIO - Belépő a HIGH-END házimozi világába

Egy kis Dynaudio életérzés mindenkinek jár és ennek érdekében a gyártó drasztikusan lefaragott az árakból. Írásunk egyben belépőként is szolgál a High-End házimozi világába, ahol az új Emit sorozat hangfalaiból raktunk össze egy minden szempontból élvezetes hangzású házimozit.

1005-Dynaudio-Emit.jpg

      A képen az új Emit széria összes tagja.

 

A Dynaudio mára elérte, hogy belépett a kultikus minőségű hangsugárzó-gyártók közé, ami sajnos a magas árral is együtt járt. A Dynaudio azonban nem hagyta cserben a kevesebb pénzzel rendelkező rajongóit sem, és elkészítette a legújabb Emit sorozatot, amire viszont a legjobb ár-érték arány a jellemző. A négytagú Emit család hangfalaiból a legkisebbet, az M10-et kihagyva, a sor összes többi tagját használva összeállítottuk a „saját” 5.1-es rendszerünket. A frontoknak a padlón álló M30-at, a háttérnek az M20 polcsugárzót, és a centernek az M15 C-t állítottuk csatasorba. Ezúttal a basszust, az Emit sorozattól független, Dynaudio Sub 250 MKII aktív mélysugárzóra bíztuk.

 

Dynaudio-Emit-M30-M20-M15C-hangfal-szett.jpg

Tesztünk alanyai: Dynaudio Emit M30 álló, M20 polc és M15C centersugárzók.

 

 

Dynaudio-Sub-250-II-aktiv-melysugarzo.jpgdyn_sub250ii_rear_walnut.jpg

       Dynaudio Sub 250 MKII aktív mélysugárzó

 

 

 

Igazi Dynaudio hang, és hozzá a legkedvezőbb ár.

A Dynaudio Emit a legújabb terméke a gyártónak, amely egy belépő szintű high-end hangsugárzó sorozat, ez magában foglal egy rendkívüli szintű technikai innovációt és nagy terhelhetőséget is egy vonzó csomagban. A Dynaudio díjnyertes technológiái párosultak a híres dán kivitelezéssel az új Emit sorozat esetében. A nagy értékű modellek tapasztalata elősegítette az Emit hangfalak elkészítését, ezért a Hi-Fi vagy a házimozi alkalmazás egyáltalán nem hozza nehéz helyzetbe őket. A hangsugárzók viszonylag szerény áron, de kivételes teljesítménnyel megvalósították azt a szintű minőséget és értéket, ami páratlan ebben az árkategóriában. A legfontosabb az, hogy a finomabb és kidolgozottabb szerkezeti részletek által, jobb és hatásosabb lett az Emit hangja.

 

 

Külső

 

dm37_emit-m30_clean.jpg

Esztétikai szempontból, az Emit a modelleket az egyszerű és elegáns dán design jellemzi, és természetesen a Dynaudio-ra jellemző kivételesen precíz megépítési minőség. A kétféle színben készített Emit szériának szatén fehér- és fekete külsővel rendelkező variánsai léteznek. A kettő közül személy szerint nekem a fekete a kedvencem, mert a ráeső fény számtalan árnyalatváltozást eredményez, a mélyfeketétől, az ezüstösen csillogóig, ami izgalmasabbá teszi a kinézetét. A széria előlapjainak minden oldala markáns 45 fokos letörést kapott, ami javított a Dynaudio klasszikus túl sarkos megjelenésén. A hátlapon prémium minőségű hangszóróvezeték terminálokat találunk, amik összhangban lennének, akár egy sokkal drágább hangfal felszereltségével is. De, hogy ne csak a párhuzamos hasábokról legyen szó, a legfontosabb alkotó elemeket, a hangszórókat is figyeljük meg. A márka magas-sugárzóinak jellegzetes kinézete mit sem változott az évek alatt, a látható lengőtekercs előre kivezetéséről, a hozzáértő azonnal látja, hogy igazi, eredeti Dyno-val van dolga. A közép-mély hangszóróknak is megvan a jellegzetes, és csak a gyártó hangszóróira jellemző kiszellőztetett, nagyméretű porsapkája, illetve csak annak a stílusjegyei, mert bizony már itt csak álréseket találunk. Az összhatás így is rendkívül stílusos, ami csak a Dynaudio-ra jellemző. A centersugárzónak, a Dynaudio M15 C-nek van egy különlegesen vastag fém állványa is, ami azért rendkívüli, mert bár tudjuk, hogy a jól árasított szériához tartozik, mégsem látszik rajta, hogy áldozatul esne a költségmegtakarításnak. A trendi talpnak hála, a párbeszéd csatorna kissé felfelé néző előlapja páratlanul hasznos, mivel jól néz ki és megfelelően irányított sugárzást tesz lehetővé. A gyártó legolcsóbb aktív mélysugárzóját választottuk a rendszerhez, aminek az oka roppant prózai: a dupla méllyel rendelkező álló hangfalaknak, már csak kis segítségre van szükségük a megfelelő basszusok eléréséhez.

dyn_emit_m20.jpg

 

 

 

 

 

DYN_DM_CENTER_BLACK_DETAIL_WEB.jpg

Házimozi tesztelés

 

A Dynaudio összes szériájára a nagyon pontos dinamikus hang és a testes mélyhangok állandó jelenléte volt jellemző. Ha innen közelítjük meg a kérdést, akkor minden bizonnyal egy szép, és erős hangú házimozi élményt várhatunk a gyártó Emit tagjaitól. A klasszikus álló front, és az állványos hátterek, valamint a center és szubbasszus egységekből álló 5.1-es rendszernek azonban a Dynaudio, zenére is alkalmas hangzást ígér. A tesztelést nem kellett az új hangfalaknál kötelező bejáratással kezdeni, mivel az együttes már néhány hetes aktív használat után érkezett a szerkesztőségünkbe. Az összeszerelés után filmnézéssel indítottuk a programot. Az alkotó kedvű Vasember 2. részét indítottuk el. Az AC/DC zenével induló mozifilm zenés betétje jó alapot adott a később tervezett zenei teszthez, de egyelőre maradt a film és benne olyan jelenetek, mint az autó verseny, amiben megjelent a házimozi hangzáshoz tartozó összes hangeffekt, és csak kapkodhattuk a fejünket a hangok irányába. Manapság házimozizásnál alap az 5.1 csatorna, de ha elég jó az egyes hangfalak terítése, már nem is kell sokkal több a boldogsághoz.

 

Dynaudio-Emit-Serie-Breit.jpg

 

A Dynaudio éppen most bizonyította be, hogy tényleg elég, mert szinte hibátlan atmoszférát teremtett, amivel könnyedén beleélhetjük magunkat az eseményekbe. A kis Sub 250 MKII aktív mélysugárzónak, a film közben volt feladata bőven, de jól megoldotta, bár ezzel kapcsolatosan volt egy kevés észrevételem. Meglepődtem, amikor a 200 Watt-os erősítővel rendelkező kicsi zárt dobozt állítgattam, mert a hangerő állítása nagyon érzékeny, talán furcsa, de csak alig kellett kimozdítani a kezdő állásból a szabályzót és már el is érte az optimális állást. Ennek értéke, ha 0-10-es skálát használunk, akkor az 1-2,5-ig terjedő fokozat az ideális, mert utána már fellép a túlhajtás jelenség. Szóval óvatosan kell bánni a szabályozásával. A térhatás rendben, a teljesítmény Pazar, és a hangminőség is az eredeti Dynaudio hangzás, tehát minden „okésan” működik, éppen úgy, ahogy elvártuk.

Zenehallgatás

Sok esetben a házimozi hangfalak zenehallgatás közben csak szükségmegoldásnak tekinthetők, persze rögtön hozzáteszem, azért akad kivétel is, de a trend sajnos ezt mutatja. A Dynaudio a zenei és a mozi hangzást is egyaránt fontos követelményként határozta meg az Emit esetében, amivel együtt jár, a minél inkább részletező hangzás, és a High-End irányába mutató minőség. Már mozizáskor is rácsodálkoztunk az Emit hangfalak által nyújtott hihetetlen dinamikára, a rendkívül magas szintű átláthatóságra, a részletek szép követésére, és a nagyon erős basszus kiterjesztésére. Tehát joggal gondolhatjuk, hogy ezek a tulajdonságok előnyösek lesznek a zenehallgatás esetében is. Sztereó üzemmódban, direktben csak a bemenő módosítatlan jelet hallgattuk, sokféle zenével és zenei műfajjal. Hamar kiderült, hogy a Dynaudio Emit képalkotó és térleképező képessége sem mindennapi, és nem marad el lényegesen a magasabb kategóriájú sorozatokétól. Nekem határozottan tetszett, hogy a házimozira optimalizált hangfalak teljesítménye különösen előnyös a teljesítményigényes zúzósabb zenékhez is. A hang kohéziója nem bomlik meg emeltebb hangerőn sem, amit a jó házimozi tulajdonságoknak köszönhet. A sorozat különböző modelljei biztosítják a tökéletesen homogén többcsatornás rendszer integrációját, amellyel így már a zenehallgatás sem eretnekség. A modern házimozi erősítők fel vannak készítve a térhangzású zene élvezetére. Ilyenkor a processzor finomabban nyúl bele a hangképbe, mint a filmes effekteknél, tehát a választás rajtunk áll, hogy melyik beállítást használjuk. Nagy előnye ezeknek a hangfalaknak, hogy toleránsak, még az eltúlzott hangképbeállítások esetében is.

 

SCREENSHOT_2016-02-29-13-23-19.jpg

 

A Dynaudio Emit 5.1 szobai mérésének az ábrája. A frekvencia menet nem lett kivételesen egyenletes, de figyelembe kell venni, hogy a házimozi szobánkba nem vettünk igénybe semmiféle kiegyenlítő mechanikai és elektronikai segéd megoldást, tehát ettől a "nyers" méréstől csak jobbat kaphatunk, ha az erősítőnek kihasználjuk például az Audiossey vagy más hangzás kompenzáló áramkörét.

 

Ajánlás

A kompromisszumoktól nem szabadulhatunk meg ebben az esetben sem, de jó hír, hogy a Dynaudio Emit sorozat igen alacsony szinten tudja tartani ezt a faktort. A Dynaudio karakteres hangja iránt rajongók, most a legkedvezőbb áron kaphatják meg kedvenc márkájukat és még az igényszintjükből sem kell különösebb megalkuvást engedniük.

 

( - )

 

Forgalmazó:  Music Tools Bt.

Webcím: Dynaudio Emit hangfalak

Dynaudio Emit 5.1 (M30 + M20 + M15 C + SUB 250 MKII)

Belépő szintű High-end házimozi hangfalszett

 

Ár:

1.155.000 Ft

Akciós bevezető ár: 993.300 Ft

Forgalmazó:

Music Tools Bt.

Telefon:

+36308703012

Internet:

Dynaudio Emit hangfalak

Garancia:

8 év

dm37_emit-m30_clean.jpg

 

 

Technikai jellemzők:

Dynaudio Emit M30 álló hangsugárzó

Teljesítmény:

200 W zenei (Emit 30 álló)

Magas sugárzó

28 cm selyemdóm

Mély/középsugárzók:

170 mm kónusz Dynaudio MSP mélysugárzók / Alumínium lengőtekercs

 Impedancia:

Érzékenység:

 4 Ohm

 86 dB.

Frekvencia árvitel: 40 - 23.000 Hz
Csatlakozók:

Aranyozott hangsugárzó csatlakozók (banán terminál), normál kábelezés

Méretek:

204 x 960 x 275 mm/db

Súly:

18 kg / darab.

 

Technikai jellemzők: 

Dynaudio Emit M20 hangsugárzó

Teljesítmény:

150 W zenei (Emit 20 )

Magas sugárzó

28 cm selyemdóm

Mély/középsugárzók:

170 mm kónusz Dynaudio MSP mélysugárzók / Alumínium lengőtekercs

 Impedancia:

Érzékenység:

 4 Ohm

 86 dB.

Frekvencia árvitel: 50 - 23.000 Hz
Csatlakozók:

Aranyozott hangsugárzó csatlakozók (banán terminál), normál kábelezés

Méretek:

215 x 355 x 265 mm/db

Súly:

7,5 kg / darab.

 

Technikai jellemzők: 

Dynaudio Emit M15C Center hangsugárzó

Teljesítmény:

150 W zenei (Emit 20 )

Magas sugárzó

28 cm selyemdóm

Mély/középsugárzók:

2X110 mm kónusz Dynaudio MSP mélysugárzók / Alumínium lengőtekercs

 Impedancia:

Érzékenység:

 4 Ohm

 86 dB.

Frekvencia árvitel: 60 - 23.000 Hz
Csatlakozók:

Aranyozott hangsugárzó csatlakozók (banán terminál), normál kábelezés

Méretek:

500 x 130 x 210 mm/db

Súly:

7 kg / darab.

 

Technikai jellemzők: 

Dynaudio Emit Sub MKll 250 

Teljesítmény:

200 W zenei

Felépítés:

Zárt, aktív mélysugárzó

Mély

240 mm kónusz Dynaudio MSP mélysugárzók / Alumínium lengőtekercs

Impedancia: 4-6 Ohm

 

Beállíthatóságok:

 

 

High-Pass Filter Flat / 60 / 80 Hz, / Low-Pass Filter 50 – 150 Hz / Phase

adjustment 0° or 180°

Frekvencia árvitel: 29 - 250 Hz
Bemenet/Kimenet:

LFE (1 x RCA), SUB bemenet (2 x RCA)

Méretek:

266 x 271 x 308 mm

Súly:

7,2 kg / darab.

 

Tesztértékelés:

Hangzás:

90

Zenei részletek bemutatása:

88

Térleképzés:

92

Dinamika / életszerűség:

92

Hangminőség (átlag):

91

 

Kidolgozás:

88

Kinézet:

90

Kezelhetőség / üzembehelyezés:

86

Gyakorlati értékelés (átlag):

88

 

Tesztösszesítő:

Hang:

91

Általános:

88

Végeredmény:

90

Ár/érték arány: 9,0
Értékelés:  Nagyon jó/kiváló

 

Röviden és velősen:

plus-4-16.gif  Audiofilhez közelítő hang minőség

plus-4-16.gif  Erőteljes házimozi hangzás

plus-4-16.gif  Gyönyörű kivitel

minus-4-16.gif  Még mindig nem olcsó

 forrás: sztereomagazin.hu

Vissza