Új jelszó kérése
Kategóriák
Információk

Fogyasztó Barát

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Akciós Hírlevél
TOP termékek
Hi-Fi & Házimozi hangfal, erősítő, lejátszó, DAC, kiegészítő vásárlás.


Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó

-10%
Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó
 • Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó
 • Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó
 • Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó
99 900 Ft
Akció: 89 900 Ft89900
Kezdete: 2017.08.11   A készlet erejéig!
Hivatalos garancia 
:
Ingyenes szállítás 
:
Raktáron van 
:

Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó 4K-s, 3D-s hálózati lejátszó VXP képfeldolgozással és minőségi DAC-al. Napjainkban az egyik legjobbnak nevezhető a Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó, mely egyedülálló kép és hangminőséggel rendelkezik.


Hivatalos garancia | Díjtalan szállítás | Az árak tartalmazzák az Áfa-t, bruttó árak.

Regisztráció esetén 5 % azonnali törzsvásárlói kedvezmény!

Kérdése van? + 36 30 870 3012 (munkanapokon 7-19 óráig)

Kérje egyedi ajánlatunkat!

 

 • Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó

  Már a Popcorn Hour A-4x0 sorozat külsejébe, készülékházába nehéz is volt belekötni, így kifejezetten örvendetes, hogy nem változott semmit. A hátlapon is csak egyetlen említésre méltó különbséget lehet felfedezni: eltűnt az eSATA-csatlakozó, helyére a hátsó USB2.0 került, ami korábban az ethernet-aljzat alatt volt – elég szerencsétlen helyen.

   

  A hátsó USB-be így már bizonyosan könnyen belefér az opcionálisan kapható új wifi-adapter, amely BL-WDN600 névre hallgat, és a Popcorn Hour A-500 Pro-val is használható lesz. A 600-as jelzés a 600 Mbites sebességre utal, tehát egy 802.11ac szabvány szerint is használható eszközzel van dolgunk, amely 5 GHz-en bizonyosan képes lesz akár 4K-s videók átvitelére is – legalább is akkor, ha ac-s routerünk is van otthon hozzá. Természetesen n-es és g-s hálózatokon is működik, lefelé kompatibilis azokkal, de úgy már csak zenelejátszásra vagy az online tartalmak elérésére lesz elég az adatátviteli sebessége.

   

  A Popcorn Hour A-500 ugyanazt az új SMP8758-as Sigma Designs processzort kapja, mint amelyet az A-500 Pro kapcsán már bemutattunk korábban. Azóta a Dune HD Solo 4K lejátszóban már meg is jelent a boltokban ez a chip, rendhagyó módon így nem a Popcorn Hour-nál mutatkozik be a világon először, ahogy az elmúlt években ezt megszokhattuk a Sigma újdonságainál. Tehát kétmagos, 1,2 GHz-es lesz a Popcorn Hour A-500 „agya”, 4K-s H.265 kódolású videókat 30 fps sebességig játszik le garantáltan (HDMI1.4), VXP-képjavításra képes és persze a Blu-ray 3D sem okoz majd problémát neki. Az A-410 legnagyobb újdonsága annak idején a minőségi ESS Sabre DAC volt, amely segítségével nem csak házimozink lejátszója, de komolyabb sztereó hangrendszerünk zeneforrása is lehetett az akkori legnagyobb Popconr Hour modell. Így kifejezetten örvendetes, hogy a Popcorn Hour A-500 is ugyanazt a Sabre ES9023-as (112 dB-es jel-zaj viszonyú) DAC-ot kapja, mint elődje. Hangzás terén tehát nem lesz különbség az A-410 és a most érkező A-500 között, a képminőség-javulást viszont a 4K-s lejátszási képesség biztosítja – már ha 4K felbontású filmeket nézünk, mert fullHD-ig a Popcorn Hour A-410 is ugyanazt nyújtja.

   

  A RAM mérete sem változik, most is 1 GB DDR3 memóriával és 512 MB-os flash ROM-mal gazdálkodhat a processzor. Továbbra is használhatunk külső infra vevőt, ha szeretnénk elrejteni a Popcorn Hour A-500-ast, de a hálózatos távvezérlés is működik a Popcorn Hour gyári mobil appjával (NMJ Navigator) vagy sok más külső fejlesztésű alkalmazással is. A médiafájlok lejátszhatósága terén a különbség az A-410-hez képest gyakorlatilag csak a 4K-s fájlok terén van, míg zenei fájloknál a DSD512 lejátszási képesség az, ami csak a Popcorn Hour A-500 erősebb processzorával oldható meg.

  A Popcorn Hour A-500 kezelőfelület alapvetően megegyezik az A-410 és a VTEN grafikus felületével, de újdonság az A-500 Pro-tól átvett kezdőképernyő (főmenü) választási lehetősége.

   

  A Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó doboz tartalma:

  • Popcorn Hour A-500 multimédia lejátszó
  • Popcornhour.hu regisztrációs kártya
  • Infra távvezérlő háttérvilágítással
  • 2 × AAA elem a távirányítóba
  • HDMI kábel
  • Külső 12V-os tápegység
  • 230V-os tápkábel a külső táphoz
  • Gyors üzembe helyezési útmutató

  Popcorn Hour A-500 médialejátszó

   

  A Popcorn Hour A-410-zel a Cloud Media elsőként gondolt azokra, akik nem csak egy kiváló médialejátszót keresnek, de rendszeresen hallgatnának minőségi sztereó zenét is, amihez a házimozi-erősítők digitál-analóg konvertere már nem ideális megoldás. Az amerikai ESS Technologies prémium DAC chipjét használva, az ingyenes jukeboxos mobil alkalmazással együtt az A-410 high-end hangú zeneforrás lett, amely TV bekapcsolása nélkül is remekül használható zenehallgatásra. Az A-500 az A-410 hangminőségét (ugyanazt a Sabre ES9023-as DAC-ot kapta) kínálja, miközben a legújabb, kétmagos Sigma Designs SMP8758-as médiaprocesszor (Popcorn Hour A-500 Pro, Dune HD Solo 4K) már 4K-s filmeket is lejátszik.

  Az A-500 kétmagos, 1,2 GHz-es Sigma Designs SMP8758-as médiaprocesszora immár a 3. generációból származik, amely tartalmazza az itt is csodát művelő VXP® képjavító elektronikát, és a második, amely – a VTEN-ben használt egymagos SMP8757 után – már 4K-s képfeldolgozásra képes. 1 GB RAM-ot és 512 MB flash ROM-ot tartalmaz, és egy Mali-400 GPU-t, csakúgy mint a VTEN, de főbb tulajdonságaiban az A-410-zel mutat rokonságot. Teljesen megegyezik pl. a passzív hűtésű fém készülékház a kihúzható lemezfiókkal (2,5 és 3,5"-es HDD/SSD fogadására is alkalmas), és csak a hátlapi csatlakozóknál találunk némi eltérést. Az A-500-on már nincs eSATA csatlakozó, helyére a korábban a gigabites ethernet aljzat alatt lévő egyik USB2.0 port került, amelybe így már kényelmesen dughatunk bele vastagabb pendrive-ot is.

  Az A-500 kezelőfelülete és menürendszere teljesen megegyezik a Popcorn Hour A-400 óta minden modellen használttal. A filmes, zenei és fotós jukeboxok is változatlanok. Az A-500-nál jelent meg azonban először a választható HOME képernyő. Ha elsősorban zenehallgatásra használjuk a készüléket, beállíthatjuk a zenei kezdőoldalt hogy az fogadjon bootolás után. Ehhez a kezelőfelülethez igazodik a Cloud Media új ingyenes mobilalkalmazása, a Mobile NMJ is, amely a TV nélküli zenelejátszást teszi az eddigieknél (NMJ Navigator) is kényelmesebbé.

  Ha minőségi sztereó zenehallgatásról van szó, az A-500 szintén az A-410-zel egyenértékű. A Cloud Media itt is amerikai ESS Technology – a világ egyik vezető DAC-gyártójának – Sabre ES9023-as jelzésű chipjére bízta a kétcsatornás digitális hangok analóggá való alakítását. Ez az áramkör 112 dB-es, high-end kategóriához illő jel-zaj viszonyt produkál, 24-bites, és akár 192 kHz-es mintavételezési frekvenciára is képes. A minőségi belső DAC-ért azon felhasználók lesznek hálásak, akik sztereó zenehallgatásnál jól bevált analóg rendszerükre (pl. tranzisztoros vagy csöves erősítő) esküsznek. Számokra – kivéve ha rendelkeznek már külső DAC-kal – kulcskérdés, hogy a zenei forrás analóg kimenete milyen minőségű hangot ad ki. Most, hogy az A-500 az SACD-k DSD zenéit akár DSD512-ig is támogatja (2.0 hangsávok esetén), maximálisan kihasználható a audiophile minőségű hangkimenet.

  Mivel az A-500 HDMI-csatlakozója 1.4-es szabványú, így 4K-s tartalmak esetén max. 30 fps képsebességig garantált a lejátszás (bár számos 60 fps sebességű filmfájllal sem volt gondunk a tesztek során, de 7.1-es HD-s hanggal már vélhetően lenne). Mivel a 4K (UHD) Blu-ray szabvány H.265-ben tömörített filmek max. 128 MBites adatsebességgel való lejátszását kívánja meg, és várhatóan 23,976 fps sebességű lesz szinte minden film, az A-500 kiváló 4K Blu-ray rippek lite módban való lejátszására, hiszen kb. 150 MBit-ig zökkenőmentes a H.265 dekódolás és akár 7.1-es Dolby Atmos hangsáv mellett is.

  2 darab USB2.0 port használható külső háttértárak vagy wifi-adapter (lásd lentebb) csatlakoztatására, de normál méretű SD-kártyaolvasóval is rendelkezik az A-500 is. Belső SATA lemezt használva külső háttértárként csatlakoztatható számítógépünkhöz USB3.0 slave portján keresztül (kábel tartozék). Komponens, kompozit és, HDMI 1.4-es kimenet áll rendelkezésünkre a kép továbbítására, illetve analóg sztereó RCA-pár, optikai (TosLink), koax (RCA) és persze a HDMI csatlakozó a hang erősítőhöz vezetésére. DSD (akár DSD512) zenefájlok .dfs, .dff és SACD iso formátumban, .ape, .wav, .flac és .mp3 zenék is szünetmentesen lejátszhatóak (gapless playback) az A-500-on. Ezen formátumok mellett M4A, MP1, MP2, MPA, AIFF, WMA, OGG, TTA, ACC, DTS és ALAC zenéket is kezel a készülék.

  Ha a filmek hangsávjait kell digitálisan az erősítőre küldeni, az A-500 gyakorlatilag minden formátumot kezel 7.1 csatornáig: DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA, DTS:X, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, WMA Pro.

  Videóformátumok terén sem kell kompromisszumot kötnünk egy A-500 esetében, hiszen M1V, M2V, M4V, M2P, MPG, VOB TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS, AVI, ASF, WMV, MKV, 3DMKV, MKV MVC, 3D BD ISO, DVD ISO, MOV, MP4, RMP4, AVC, és HEVC konténerek mind támogatottak.

  Képformátumokból a JPEG, BMP, PNG, GIF (nem animált) és TIF jeleníthető meg. Feliratfájlok közül az SRT, MicroDVD SUB, SSA/ASS, SUB/IDX, PGS, SMI még 3D módban is támogatott, és az A-500 is képes az OpenSubtitles.org oldalon feliratokat keresni, illetve letölteni azokat onnan.

  A szokásos NMT-programok (torrentkliens, FTP-szerver, DLNA/UPnP-szerver, SMB-szerver, NFS-szerver, UseNet letöltőkliens) mellett a Popcorn Hour több tucat Apps Market alkalmazása is egy kattintással telepíthető az A-500-ra.

  A Popcorn Hour lejátszói már évek óta gigabites ethernettel rendelkeznek, amely a 4K-s hálózati lejátszásnál már elengedhetetlen. Ha vezeték nélkül szeretnénk saját hálózatunkhoz vagy pl. az A-500-on is elérhető Apps Market alkalmazások által kínált online tartalmak miatt az internethez csatlakozni a készülékkel, kétféle USB-s wifi-adapter közül is választhatunk. A régóta kapható 802.11n sebességű WN-160P adapter mellett az 500-as sorozattal egy időben debütált a BL-WDN600, amely már a 802.11ac szabványt is támogatja, azaz akár 4K-s filmek akadásmentes lejátszását is megoldja wifin keresztül – megfelelő térerő és ac-s router mellett.

  Az A-500 fontosabb paraméterei:

      Méret: 182×56×158 mm
      Súly: 3 kg
      Jel/zaj viszony (DAC): 112 dB
      Tápellátás: 12 V, max. 3 A

  Az A-500 csomag tartalma:

      A-500 lejátszó
      Infra távvezérlő háttérvilágítással
      2 × AAA elem a távirányítóba
      HDMI 1.4 kábel
      USB3.0 slave kábel
      Külső 12V-os tápegység
      230V-os tápkábel a külső táphoz
      Gyors üzembe helyezési útmutató (a teljes kézikönyv most is a PopcornHour.hu oldalról tölthető le)

   


  Hi-Fi, Audiophile & High End hangfal, erősítő vásárlás - Nyíregyháza

  Házimozi erősítő, média lejátszó, kiegészítő vásárlás - Debrecen

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.