Bemutatótermünk működését - más irányú elfoglaltságaink következtében - felfüggesztettük.

Megkeresését egyéb elérhetőségeinken várjuk!

Info: +36-30/6701767 (H-P.: 8-18 óráig!)

Dynaudio hangfal

Dynaudio hangfalat keres? Segítünk a megfelelő Dynaudio hangfal kiválasztásában, az Ön igényeihez igazodva. Szívesen látjuk egy előre egyeztetett időpontban vagy kérje egyedi Dynaudio hangfal ajánlatunkat! Bemutatótermünkben számos olyan Dynaudio hangfal típust megtalál, melyet egy helyen, egy időben kizárólag nálunk hallgathat meg, így lehetősége nyílik olyan audiophile és high end Dynaudio hangfalak meghallgatására is, amire más szaküzletekben nincs lehetősége.

Több mint 40 év szakértelem a hangfalgyártás területén!

Reprezentatív DYNAUDIO hangfal kategóriánkban a különböző Emit, Excite, XEO, Contour, Focus XD hangsugárzók ár szerint növekvő sorrendben kerültek megjelenítésre, így a bevezető alatt megtalálhatja a kategóriában található összes Dynaudio Emit, Excite, Evoke, XEO, Contour, Focus XD hangsugárzót ár szerint növekvő sorrendben. Amennyiben még nem biztos a megvásárolni kívánt hangfal típusát illetően, tekintse meg Dynaudio hangsugárzó teszt válogatásunkat, hiszen a "Hírek" box-ban összegyűjtöttük a különböző szakosodott oldalak hangfal teszt megjelenéseit. A kategóriában található Dynaudio Emit, Excite, Evoke, XEO, Contour, Focus XD hangfalak árai vásárlás esetén természetesen bruttó árak.

 

Dynaudio hangfal kategóriánk a vásárlásra kínált Emit és Excite hangsugárzókat ár szerinti felsorolásban jeleníti meg az árban legalacsonyabb hangsugárzóktól az árban legmagasabb hangsugárzókig bezárólag. Alapárnak bármely Dynaudio hangfal esetén a hangsugárzó mellett feltüntetett bruttó vételárat tekintjük, amely tartalmazza az országos  házhoz szállítás költségét is. A felsorolásban a kiválasztott Dynaudio hangfal képére kattintva annak részletes leírása jelenik meg oldalunkon, ahol a további esetlegesen választható opciók és a közvetlenül hozzá kapcsolódóan megvásárolható Audioquest hangfal kábelek kerülnek bemutatásra. A Dynaudio hangfal képétől balra különböző lenyíló opciók is feltüntetésre kerülhetnek, amelyek segítségével bármely kívánt lehetőség egy-két kattintással könnyedén aktiválható. Javasoljuk hogy először a megfelelő Dynaudio hangfal típust válassza ki a kategória oldal tetején található opciók segítségével. Ekkor a weboldal újratöltődik és csak azokat a Dynaudio hangfalakat jeleníti meg amelyek valóban érdekelhetik Önt. Az esetlegesen feltüntetett opciók könnyedén kijelölhetők a megfelelő Dynaudio hangfal képei melletti lehetőségek közül (nem feltétlenül van ilyen). Amennyiben nem egy bizonyos Dynaudio Emit vagy Excite hangsugárzó keresésével érkezett webáruházunkba úgy a webáruház felső szegmensében folyamatosan megtalálható kereső használatát ajánljuk szíves figyelmébe, amellyel a keresett Dynaudio hangfal paramétereinek megadásával könnyedén listázhatók a webáruházunkban elérhető ilyen Dynaudio hangfalak, akár bármely hangsugárzó családra szűkítve (Emit, Excite) szűkítve. A kereséssel megkapott találati listát lehetősége lesz a Dynaudio hangfalak ára szerint növekvő vagy csökkenő sorrendben, vagy akár alfabetikus alapon szerint sorba rendezni. Amikor megtalálta a kívánt hangsugárzót a kategórián belül és meghozta döntését a kívánt Dynaudio hangfal megvásárlásával kapcsolatban, mindössze annyi teendője van, hogy a kiválasztott Emit vagy Excite hangsugárzó kosárba helyezését követően megadja nekünk a pontos szállítási és számlázási adatokat.

Tény, hogy a köznapi életben az összes Dynaudio hangsugárzót, ami már "dobozos" kivitelű, gyűjtő néven hangfalnak hívjuk még akkor is, ha az arra illő jelző mégiscsak hangsugárzó lenne. Egy másik hasonlat által megközelítve a hangfal általános megnevezést: minden habzóbort egységesen pezsgőnek nevezünk még akkor is, ha a közelében nem volt Champagne tartománynak. Ugyanakkor nem minden hangsugárzó hangfal, hiszen egy hangsugárzó, lehet akár egy hordozható hangszóró is, de akár egy aktív mélynyomó is, vagy például egy fejhallgató. Térjünk a lényegre, vagyis az itt található Dynaudio hangfal - hangsugárzó kínálatra. Igyekeztünk egy minőségi válogatást készíteni azon kedves Vásárlóinknak, akik komolyan gondolják a minőségi otthoni szórakozást, zenehallgatást és ehhez keresik a tökéletes megoldást. A megfelelő Dynaudio hangfal kiválasztása talán a legidőigényesebb feladat, hiszen annyi minden befolyásolhatja a megszólalás minőségét, hogy azt felsorolni sem egyszerű. Mi azért teszünk egy próbát. Az erősítő hangkaraktere és teljesítménye, a felhasznált hangfal és összekötő kábelek vezetőjének anyaga, vastagsága és hossza, a felhasználási terület (szoba) nagysága, a hallgatási távolság és a hangfalak alátámasztása (tüske, gránitlap, állvány) mind-mind befolyásolják a kapott végeredményt. Normál esetben mi is annak vagyunk a hívei, hogy a Dynaudio Emit hangfal bemutatóteremben történt meghallgatása után történjen a vásárlás, de ez is csalóka tud lenni, mivel nem otthoni környezetben, nem az otthoni hangfal kábelekkel és erősítővel, más méretű és akusztikájú szobában történik a Dynaudio Excite hangfal meghallgatása. Arról már nem is beszélve, hogy akik nem olyan szerencsések, hogy Budapesten éljenek, és ezáltal nincs lehetőségük olyan bemutatóterembe eljutni, ahol az általuk kinézett Dynaudio hangfalak egy helyen elérhetők, nos számukra kínálunk megoldást.

A tökéletes Dynaudio Emit vagy Excite házimozi hangfalszett kiválasztásánál komoly minőségi szempontokat is figyelembe szükséges  venni. Ezek általában egyedi igényeinktől függnek, hiszen egyáltalán nem másodlagos, hogy mennyire fontos a hangreprodukció sztereó rendszer hallgatásakor. Dynaudio hangfalszett vásárlásánál minden esetben figyelembe kell vennünk, hogy hogyan tudjuk elhelyezni az Emit vagy Excite hangsugárzókat az arra alkalmas helyiségben. A klasszikus állványos hangsugárzó megoldások mellett rendelkezésre állnak padlón álló Dynaudio Emit M30 vagy Excite X44 hangsugárzók is. Mindkét audiophile hangsugárzó típus igen praktikus lehet abban az esetben, ha elegendő tárolókapacitással rendelkezünk. Az átlagos méretű lakásokban ez rendszerint problémát okoz, hiszen egy komolyabb Dynaudio házimozi hangfalszett lényegesen nagyobb helyigényű, az átlagos panellakások, bérházi ingatlanokat viszont nem a 35-40 nm-es méretű nappali jellemzi. Érdemes körültekintően megválasztani a jövőre nézve házimozi hangfal szettet, ugyanis így elkerülhető a doboz hátán doboz effektus és a családi béke sem kerül veszélybe. Ráadásul a feltűnően szolíd Dynaudio hangsugárzók egészen biztos, hogy elnyerik a család tetszését is, már ami a dobozok kivitelét illeti.

A neves dán Dynaudio hangsugárzó gyártó a házimozi elkötelezett híveinek is több hangfalszett megoldást kínál, melyek az 5.0 és 7.0 lehetőségek mellett az 5.1 és a 7.1 házimozi hangfalrendszerek, sőt akár 5.2 illetve 7.2 hangsugárzó elrendezés is lehetséges Dynaudio hangfalakkal. Ezek valóban képesek olyan térbeli hang ábrázolást megvalósítani, amelyet előzőleg csak a mozitermekben élhettünk át. A mai napig Dániában készülő Dynaudio hangfal kínálatában természetesen aktív mélysugárzók is megtalálhatók, a mélytartomány tökéletes reprodukálása érdekében. Kivitelében, minőségében és méretben is teljesen eltérő darabokat találunk a dán készítésű Dynaudio hangfal kínálatában. Az állványra helyezhető Emit M10, Emit M20 és Excite hangsugárzók is több méretben elérhetők, eltérő hangsugárzó-készlettel. A saját igényeink és az anyagi lehetőségeink függvényében tudjuk kiválasztani a hangsugárzók közül a számunkra tökéletes Dynaudio hangsugárzót, amely köszönhetően a 8 év garanciának, hosszú távon garantálja otthonunkban a szórakoztatást, a munka utáni kikapcsolódáshoz nélkülözhetetlen zenei élményt. A minőségi zenei-, házimozi élmény elérése kizárólag megfelelően kialakított és minőségi hangszórókészlettel ellátott hangfal típusokkal valósítható meg. A méltán népszerű dán Dynaudio kínálatából könnyedén kiválaszthatjuk azt a hangsugárzó típust akár az Emit és az Excite hangfal családból, amely a leginkább kielégíti az ilyen irányú igényeinket.

 

Dynaudio Emit series
True Dynaudio sound quality and high-end's highest value. The new Dynaudio Emit series is the latest model range from Dynaudio, and was conceived as an entry-level high-end loudspeaker series that incorporates an extraordinary level of technical innovation and performance capabilities in an attractive package that is suitable to almost any level of amplification.

 

The high-value Emit models are equally conducive to Hi-Fi or home theater system applications, and the speakers are relatively easy to drive and not at all difficult to position. Comprised of loudspeakers with relatively modest price points but exceptional performance capabilities, the Emit models realise a level of performance and value that is without peer in their respective price class. Advanced Dynaudio driver technologies coupled with Dynaudio’s renowned Danish craftsmanship highlight the new Emit series.

 

As is typical of Dynaudio, each Emit model features drivers designed solely for the purpose of optimised performance within the constraints of the model’s particular application, thereby enabling a level of performance that is unrivalled in its category. From an aesthetic standpoint, the Emit models exhibit simply elegant Danish design and exceptional Dynaudio build quality, while sonically they deliver incredible dynamics, extremely high levels of transparency and detail, and very powerful bass extension. Imaging and sound-staging capabilities are also exceptional, and the sonic cohesion between the various models in the series ensures perfectly homogenous multi-channel system integration.

Dynaudio Emit M10
An award-winning speaker with the authentic Dynaudio experience in a small, affordable package. The M10 is the most compact model of the new Emit range and the perfect entry to the world of high-end audio. The Dynaudio Emit M10 offers authentic Dynaudio technology and performance at a most attractive price point. It features a 28 mm diameter soft dome tweeter and a 14 cm diameter MSP (Magnesium Silicate Polymer) mid/bass driver, mated to a 1st order crossover utilizing high-quality components throughout.

The M10 is an incredibly easy to drive loudspeaker for virtually any amplifier, as it features a 6 ohm impedance. The expertly tuned bass-reflex cabinet ensures that a most impressive low-frequency performance is achieved, especially for a speaker of such relatively modest proportions. As the entry into the world of true high-end sound quality and authentic Dynaudio performance, the Emit M10 is an ideal compact loudspeaker at a most appealing price point. When put to the test against its competition in 2016, the British magazine What Hi-Fi? awarded the M10 with no less than a five-star rating and Test Winner honors.

Dynaudio Emit M20
Named Product of the Year by What Hi-Fi?, this compact loudspeaker continues the long established Dynaudio tradition of exceptional compact speakers. The Emit M20 is a traditional bookshelf loudspeaker model featuring innovative Dynaudio technologies and most impressive performance capabilities. The Dynaudio Emit M20 continues the long established Dynaudio tradition of exceptional compact loudspeaker models. Boasting the neutrality, transparency, detail, and dynamics afforded by renowned Dynaudio technologies such as high-performance soft dome tweeters, MSP (magnesium silicate polymer) mid/bass drivers, and large diameter lightweight aluminium voice coils, the M20 delivers serious performance at a price that exhibits serious value.

The Dynaudio Emit M20 driver compliment is comprised of a 28 mm diameter soft dome tweeter and a 17 cm diameter MSP (Magnesium Silicate Polymer) mid/bass driver, which are mated to a 1st order crossover featuring high-quality components throughout. The M20 features a linear impedance and high power handling capabilities, making integration into any system relatively easy. Dynamics are exceptional, and the combination of its precisely tuned bass reflex enclosure and the incredible performance capabilities of the Dynaudio mid/bass driver ensure the class-leading bass performance. A step up in performance from the smaller M10 model, the compact Dynaudio Emit M20 exhibits true high-end sound quality and exceptional value, proudly continuing the tradition of exceptional Dynaudio compact loudspeaker designs.

Dynaudio Emit M30
High-performance 2-way floor-standing loudspeaker offering remarkable value-for-money. Dynaudio’s new entry-level floor-standing loudspeaker is a true powerhouse and offers the finest value of any loudspeaker in its class. The Dynaudio Emit M30 is the entry-level Dynaudio floor-standing model, and similar to the other models in the new Emit range, its exceptional performance capabilities and incredible value proposition ensure that it is without peer in its price class.

The Emit M30 has a relatively compact footprint, while the sound quality yielded by its driver complement, comprised of a 28 mm soft dome tweeter and dual 17 cm diameter MSP (magnesium silicate polymer) mid/woofers with huge 75 mm diameter lightweight aluminium voice coils belies the relative modest proportions – and is typically characteristic of a loudspeaker priced at over double the M30s relative modest price.

The Emit M30 boasts authentic Dynaudio technologies and delivers the true high-end sound quality that Dynaudio has become famous for. Exceptional power handling, incredible imaging, powerful dynamics, impressive bass extension, and extremely low distortion characterise the performance of the Emit M30. A smooth, natural high frequency performance is ensured by the renowned Dynaudio soft-dome tweeters while the precision-tuned bass reflex cabinet enables the dual MSP woofers to realise their optimum performance capabilities and ensures a class-reference bass response.

 


Dynaudio Excite series
High-end sound quality in a most elegant form factor. The Excite models combine real high-end sound quality with an elegant, slim-line design. The Excite models can be driven quite effortlessly by almost any amplifier due to their amp-friendly design and efficient driver technology. New magnetically-attached front grilles add to the clean appearance while adjustable outrigger spike/damper feet allow the speakers to be perfectly leveled on any flooring surface. Four attractive finishes are available in the Excite range, allowing ideal integration into any room decor. The Rosewood, Walnut and Satin Black Excite models are supplied with a Black fabric grille, while the Excite in Satin White features a light Grey grille. White grilles are available optionally.

Dynaudio Excite X44
Our new flagship in the Excite range. A floor standing loudspeaker with a deep (27 Hz - 3dB) authoritative and accurate bass response, but also capable of producing an impressive image and sound stage. Balance, finesse, power and control: the X44 is the new flagship model of the Excite range. Two newly developed 20 cm Esotec+ woofers with exceptionally powerful magnets deliver extreme power and superior bass extension. Along with the large X44 cabinet volume, a very deep (27 Hz - 3dB), authoritative, yet accurate bass response is achieved.

The state-of-the-art Esotec+ soft dome tweeter with precision coating and extremely powerful magnet system ensure that the highest levels of detail and resolution and a well-balanced, extremely refined high frequency playback are on offer. The firstclass Esotec+ mid-range driver with MSP cone and powerful magnet delivers a rich, accurate mid-range with natural vocals. As the largest loudspeaker in the Excite range, the X44 is positioned significantly above the X38, and is ideal for anyone who desires maximum bass performance, either because they have a large room, or because they simply wish to experience the most powerful music reproduction.

The X44 excels not only in the bass, but also impresses with its speed, detail, precise imaging and amazing sound staging capabilities. Effortlessly detailed, incredibly dynamic, with excellent sound radiation, the X44 astounds as a most refined loudspeaker that will perform without peer in its class.

Dynaudio Excite X38
The Excite X38 provides a deep, powerful and vibrant sound quality, even in larger spaces. The Excite model X38 utilizes two 18cm diameter woofers featuring characteristic Dynaudio driver technologies, including: lightweight but rigid MSP cone membranes, extraordinarily large 75mm diameter aluminium voice coils with powerful center magnet systems, and high-strength die-cast aluminium frames. That’s how the X38 achieves its resounding bass, thrilling dynamics and incredible control.

The midrange driver also utilizes MSP, thus ensuring a seamless integration with the woofers, while the tweeter’s coated fabric dome guarantees the finest resolution and high frequency detail. With its meticulously selected crossover components and optimized dispersion characteristics, the X38 combines its energetic, dynamic presentation with a remarkably balanced, three-dimensional portrayal of the recording.

The extensively braced cabinet is available in a choice of fine natural wood veneer or satin lacquer finishes, while the removable cloth grille is discretely secured via concealed magnets. A notable feature is the integrated outrigger feet: depending on the flooring surface, the X38 can stand on four resonance-absorbing rubber feet or four height-adjustable retractable spikes.

Dynaudio Excite X34
Slimline design that fascinates with a distinguished presentation: The X34 is an elegant high-end floorstanding loudspeaker whose sheer sonic output and incredibly three-dimensional soundstage belies its modest dimensions. The Excite X34 is a particularly discreet loudspeaker, measuring less than 95 cm tall and only 17 cm wide, but its dual MSP mid/woofers, coated soft dome tweeter and special dispersion character convey an unmistakably high-end sound quality. With its extremely lightweight aluminium voice coils and greater driver membrane radiating area and larger enclosure volume than a compact speaker, it can produce a deep, powerful bass response even in spacious rooms.

Precise fine-tuning of the crossover yields an optimized dispersion, which furher enables an incredibly accurate, three-dimensional presentation of the recording. The X34 is also extremely amplifier-friendly due to its ultra-linear 8 Ohm impedance. The exquisitely finished cabinet includes a cloth grille secured by concealed magnets, and featues a particularly smart base construction: on hardwood floors, the X34 can stand on four resonance-absorbing feet, while four adjustable integrated spikes may be used to achieve a perfect foundation on carpeted surfaces.

Dynaudio Excite X18
Substantial sound and formidable power in a compact bookshelf speaker. The Excite X18 is a relatively compact bookshelf loudspeaker with a substantial sound and formidable power, continuing the longstanding Dynaudio tradition of excellent compact loudspeaker designs. Positioned above the revered X14 model, the new, larger X18 excels with great dynamic range, extending deeper in the bass while delivering an expansive soundstage with exceptional accuracy and a most natural tonal balance. Powerful bass despite a compact cabinet volume.

The first class Esotec+ woofer with black Kapton voice coil former and extremely powerful magnet system yields a highly neutral sonic character with refined midrange detail and powerful, accurate bass reproduction. The state-of-the-art Esotec+ soft dome tweeter with precision coating and an especially strong magnet achieves the most detailed resolution and an expressive, well-balanced, and incredibly refined high frequency playback. Impressive performance capabilities, highlighted by its detailed high frequency resolution, incredible transparency, powerful dynamics and remarkably deep bass extension make the X18 ideal for small to medium sized rooms and simply one of the finest compact loudspeakers Dynaudio has ever developed.

Dynaudio Excite X14
Ultra-compact but undeniably high-end: The X14 brings an extraordinary level of sophistication and refinement to the compact loudspeaker category. The X14 is the most compact Excite model yet delivers true high-end sound quality to any system by virtue of its long-excursion mid/woofer, refined soft dome tweeter and first-class crossover components. The exquisite sonic balance, underscored by an unbelievably deep, fast and perfectly controlled bass response is a rarity in this price class. A Dynaudio specialty plays a major role: extremely lightweight aluminium voicecoils and exceptionally large, powerful magnet systems are utilized in the X14 tweeters and mid/woofers.

The music signal reproduced is graced with incredible precision, dynamics and accuracy. Moreover, the X14 is easy to drive with a wide range of amplifiers due to the amp-friendly, extremely linear 4 Ohm impedance. The beautifully-crafted cabinet is equally refined: exquisite natural wood or satin lacquer finishes enoble the rigid, solid enclosure while the minimal distance between tweeter and mid/woofer serves to improve timing and phase. The Dynaudio Stand 3X speaker stands, SF1 speaker feet, and assorted wall mount brackets are perfect accessories available for optimizing placement of the Excite X14.


Dynaudio Contour series
With the all-new Contour, we worked hard to return its DNA; it’s character. But, we also wanted to add something new – so, we gave our engineers free rein to experiment with materials, different techniques, and different designs. The result? The brand new Contour. Filled with new drivers, new crossover, a new front baffle (but still in solid metal as your used to with the Contour), and a new curved cabinet.
All of the new Contour loudspeakers are equipped with new drivers. When we started development of these new units, our engineers used Finite Element Method (FEM) to map out all of their moving parts to locate even the slightest room for improvement. Because of the FEM process, we added an extra wave to our spiders that optimize their symmetrical movement. The spiders are merely one of many new features of the drivers: they have new magnet systems, the MSP diaphragm is thinner than usual, taller winding height, even a new glue between the diaphragm and voice coil. All of these new technologies combine to retain the classic Contour DNA (its exquisite midrange) and at the same time to take its bass performance to new heights. We have made changes to the Contour’s front baffle.

On the previous model, it was made in solid cast iron with blunt edges. Now, it’s made from solid aluminium with curved edges; it’s rigid and reduces unwanted vibrations and diffractions while keeping down its weight. You’ll also notice a Dynaudio first: a curved cabinet. This is by no means for the sake of design (Although we think it looks gorgeous). No, curved edges make for a more rigid design that – much like the stiff aluminium front baffle – reduce unwanted vibrations and diffractions. As with all Dynaudio cabinets, the Contour is built with the highest level of craftsmanship. Handmade of course. A single cabinet takes more than two weeks to make: carving, lacquering, sanding, polishing. And, we make four different, exquisite finishes that will make it a welcome addition to any home.

Dynaudio Contour 20
The Contour 20 standmounter takes everything we know about speaker technology and puts it in a compact, clean, and great-sounding package. It’s sweet-toned Esotar2 soft-dome tweeter has been a legend in its own right for years. It’s commonly regarded as one of the world’s best-ever drivers – and because of this position, we just had to give it another outing. The extended-excursion 18cm woofer, though, is brand new. It’s powered by a lightweight aluminium voice-coil and a vented dual-ferrite magnet system. It’s made from MSP – a material we developed ourselves, and have been using in our drivers since 1985. MSP gives exactly the right combination of stiffness and damping – which you’ll hear as exactly the right combination of power, finesse, and control. Just what a Contour speaker should have. But, we’ve taken it further: we’ve varied the diaphragm’s thickness across its surface, which gives even greater control over its sound.

Making a Contour without its signature baffle would be all-near impossible. But, there’s always room for improvement. The new baffle is made from a solid piece of aluminium and set into the cabinet. Its chamfer is included in the driver’s basket – which not only looks great, but also reduces unwanted high-frequency diffraction effects for clearer treble, and provides a solid foundation for the drivers to do their work. A solid foundation means improved high-volume performance at low frequencies. And although we might have changed the cabinet’s shape, the new design tips a respectful nod to older Contours. Look at it from the top; you’ll see the old baffle design in its shape. But, it isn’t just for show – the new shape marries those aesthetics with cutting-edge acoustic physics. Its multilayered construction is extremely well-damped, which means the Contour’s sound goes exactly where it’s supposed to: forwards. We’ve redesigned the internal wiring and crossover, too You won’t see what we’ve done, but you’ll hear the effect: amazingly clear sound, even off to the sides of the speaker.

Dynaudio Contour 30
Contour 30 step it up a notch from the 20. Of course, it still treads the same path – one of honesty, transparency, and sheer entertainment, but it puts it all in a bigger package. We’ve endowed Contour 30 with two 18cm MSP drivers, as well as doubling up the rear ports. What makes our drivers so special? Variable thickness across the diaphragm, for one thing. And aluminium voice-coils, for another. We can make them extremely light – but also bigger than the old-style copper units you’ll find elsewhere. Lighter weight means larger diameters, which means we can use more windings, which means we have more control over the cone movement. And that translate to more control over the sound reproduction – especially at high frequencies and high volumes.

We also included the ultra-pure, ultra-clear Esotar2 fabric soft-dome tweeter. And because we’re irrepressible tinkerers, we’ve given the inside a makeover, too. As with the Contour 20 and the Contour 60, the Contour 30 has new baskets to hold the drivers themselves, as well as a new crossover and new wiring. We listened to our old Contours for months and decided we wanted the crossover to serve up even better bass. So, now you can go louder and lower.

Dynaudio Contour 60
That’s what you get with the all-new Contour 60 – in a sleek, elegant design with clear-cut midrange sound reproduction and deep commanding bass performance. It’s a three-way design. At the bottom sits two brand-new 24cm MSP woofers (They’re bigger, redesigned siblings of the 18cm drivers we’ve used in the Contour 20 and 30). At the top, in the new Contour range, is the magnificent Esotar2 soft-dome tweeter. Between them is a completely new 15cm midrange driver. Like the rest of our drivers it uses aluminium voice-coils. It also deploys a neodymium magnet system, and was designed using Finite Element Method optimization methods.

We wanted to retain the signature midrange sound in a lager cabinet, without having to repurpose an existing driver for a job it wasn’t designed for. All the drivers are powered by low-mass, high durability aluminium voice-coils. And the tweeter’s voice-coil sits in a special magnetic ferrofluid. It works like a shock absorber and dissipates heat to reduce stress on the moving parts – which improves power-handling and widens the frequency response to mention as few of its benefits.

The Contour 60 shares the same redesigned crossover and components as the rest of the range. And, of course, the speakers have our furniture-grade construction and finish (our team spends up to three weeks carving, sanding, and polishing both speakers so they’re identical as a pair). The new multi-layer curved cabinet and sleek-but-solid aluminium baffle provide your music with a robust, defined acoustic foundation. So much so that, if we’ve done our jobs right, you’ll forget they’re even there and just … listen.Dynaudio Focus XD series - The quantum leap
No amplifier. No speaker cables. No compromise.
When we set out to design the Focus XD line, we had one philosophy and one goal: keep the signal pure for as long as possible... and make the best active speakers ever.
So, because our R&D engineers aren’t the type of people to back down from a challenge like that, that’s exactly what they accomplished.

Focus XD is the pinnacle of Dynaudio active speaker tech. Each individual drive unit is powered by its own tailor-made digital amp. And running the show is cutting-edge digital processing technology capable of handling full-fat, 24-bit/192kHz hi-res files.
All the speakers in the range share common controls and connections – so if you want to mix-and-match, you can. There’s digital coaxial in and out, plus analogue input (with adjustable sensitivity), as well as a seven-position control for fine-tuning the speakers’ placement in your room.
And if you add the Dynaudio Connect box, you get digital optical, another digital coaxial and RCA and 3.5mm analogue inputs – plus mini-USB (which can stream 24-bit/96kHz files), aptX Bluetooth and Wi-Fi connectivity (including Spotify Connect and DLNA).

The Focus XD’s firmware can even be upgraded when our engineers have another Eureka! moment (they get them a lot). In fact, that’s exactly what’s just happened. In the 2017 version, not only have they redesigned the crossovers and found a way to use less processing (for an even cleaner sound), they’ve managed to extract more volume from the drivers without distortion or compression. And because there’s less processing happening there, we’ve been able to use more in the EQ for even better speaker-position compensation. We’ve also included tech from our LYD pro-studio monitors that lets you tweak overall brightness with a switch on the back.
Use them with your existing system (they’ll integrate just fine), build a multiroom set-up, or even hook them up to your TV... while getting genuine high-end wireless hi-fi into the bargain.

 

Dynaudio Focus 20 XD - The next generation of compact high-end speakers
No amplifier. No speaker cables. No compromise.
The Focus 20 XD, the smallest model in the XD range, is the reference for the next generation of high-end compact loudspeakers. Designed in modest dimensions, everything is compact except for their sound. Dynaudio has spent decades repeatedly redefining the compact loudspeaker – starting with the legendary Contour 1. And with the 300W Focus 20 XD, it’s happened again. The MSP driver and 28mm tweeter from the rest of the Focus XD range appear here, too – along with all the authority and control of the larger speakers. It’s quality, concentrated.

Dynaudio Focus 30 XD - The next generation of floor-standing high-end loudspeakers
No amplifier. No speaker cables. No compromise.
The Focus 30 XD combines the best of two worlds: The sleek elegance of a relatively compact floor-standing loudspeaker with the astonishing sonic performance of 450 watts of completely optimized amplification. These compact 450W floorstanders have the same MSP woofers a